Powered By Blogger

marți, 12 iunie 2012

Antitalent



Da, băi, la română am luat calificativul "experimentat". A fost atât de uşor că am ieşit de acolo cu gura până la urechi de hlizită ce eram. Mai tragic o să fie la scris. Da` nu despre asta voiam să vă zic câte ceva.
Ci despre... blogurile cu reţete. Eu personal le găsesc foarte utile, în primul rând pentru că n-am vreun caiet de la mama, bunica, străbunica, soacra în care să-mi scrie diverse reţete, am fix o carte de bucate (şi aia numai de dulciuri) şi când nu ştiu ceva pun dreq mâna pe telefon şi sun femeia cu pricina şi-o întreb despre reţetă (sau mai nou, îl întreb pe my new best friend Google). Pe care evident o notez...pe ceva. Adică pe ce apuc. Respectiva hârtie ulterior dispare din casă prin metode ştiute doar de ea. Aşa se face că eu nu ştiu nicio reţetă mai complicată din minte, şi de câte ori fac sarmale o sun ba pe mama, ba pe mătuşă-mea şi le întreb dacă se pune ou în compoziţie (nici acum nu ştiu dacă da sau ba). Însă dilema mea este alta: de unde naiba ştiu oamenii ăia de scriu reţete că trebe fix 360 gr. făină în nuş ce prăjitură? Sau că trebe fix 40 gr. sare??? Cu ce mama dracului măsor io 40 de grame de sare? Sincer vă spun că de aia nu postez io reţete... Că habar n-am despre cantităţi! Adică io pun la ochiometru... o cană de d`aia, una jumate de d`ailaltă, pana mea, nu ştiu câte grame/mililitri are fiecare, habar n-am... io am unităţile mele de măsură - cu mama şi cu mătuşă-mea când vorbesc, le întreb dacă ajunge o cană de cafea de care beau io, că ele ştiu despre ce e vorba... dar cum să le zic io altor oameni care nu mă cunosc ce fel de cană de cafea am pus io plină cu zahăr în compoziţia de la nuş ce prăjitură? Că îi înnebunesc de cap definitiv şi irevocabil şi nici nu le iese mâncarea...


Sursa foto: www.amazon.com

16 comentarii:

  1. http://retete.acasa.ro/sfaturi-culinare-41/cum-sa-masori-ingredientele-pentru-retete-8160.html
    io si sufletul meu pufos ca ne e lene sa scriem din memorie cantitatile dar cam asa e ce scriu oamenii aia

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. pai da, da` vezi tu, io am dileme. ce inseamna o cana de lapte? ce inseamna un pahar normal? aia cu lingurile si linguritele am priceput-o... da`restu`...it`s useless... nu voi invata niciodata.

      Ștergere
  2. Hihihihi, şi soră-mea are dilema aia cu oul la sarmale ori ba şi o sună şi ea pe mama sau pe bunică-mea să o întrebe de câte ori face sarmale. Eu n-am dilema asta pentru ca io nu fac sarmale. De fapt, nu gătesc mai nimic.:)) În schimb deja ştiu ce voi primi moştenire de la bunicul meu: vreo suta de caiete de reţete scrise cu mânuţa lui! :)))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. =))) deci te-ai scos. te apuci de gatit sau de vandut retete? ca sa stiu cum ma pregatesc sufleteste: pentru stat la telefon cu tine sau pentru cumparat? :)))

      Ștergere
    2. Încă mă mai gândesc la asta. :P Dar na, pentru că te cunosc oricum o să-ţi fac reducere. :))

      Ștergere
    3. ooooooo pasha, cat de darnica esti! :)))))

      Ștergere
    4. Mno cate bordeie atatea obiceie, io una pun oua in sarmale dar m-am certat la cutite cu un amic sustinator al tezei contrare, in bucatarie poti combina ce si cum vrei cata vreme iese macar comestibil :))

      Ștergere
    5. io stiu ca undeva nu se pune, da`nu mai stiu despre ce e vb...perisoare, chiftele, sarmale... pizda ma-sii, prea multa carne tocata si le incurc intre ele...

      Ștergere
    6. Ah, îmi cer mii de scuze că am uitat să te felicit pentru că eşti experimentată la oral. Acum ai dovada scrisă, e mare lucru! :P

      Ștergere
  3. Eheeeeeee.... Mincatu' asta, nu-i asa de usor...cum crede lumea!!!! :))))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. ce naspa o fi cand te ocupi doar cu mancatu`... >_<

      Ștergere
    2. Da,...E NASPA!!! Si eu sint cu ochii pe gramaj,...ptr ca de multe ori,...maninc in REAL...si ma fura alea ...la cintar! :))))

      Ștergere
    3. hehe, clar tre sa te insori! Musai!!! :))))

      Ștergere
  4. ce bine ca io ca barbat nu citesc bloguri de bucatarie lol :) app julia bafta la restul examenelor, de injurat ai voie pe facebook, gasesti tu un prieten din cluj :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. ma bucur daca prietenul meu din cluj ma citeste. nu-l injur ca n-am de ce. prietenul ala din cluj e prea vechi ca sa-l injur, unde mai pui ca mi-e si drag! :)))

      Ștergere

Uimeşte-mă cu inteligenta ta!