Powered By Blogger

luni, 18 martie 2013

Back


Stiu ca m-am mutat pe wordpress, dar m-am razgandit. Probabil pentru ca nu mai stiu parola si aia de colea n-au catadicsit sa-mi raspunda la niciunul din cele douasutetreizecisiopt de mailuri pe care le-am trimis ca sa-mi pot schimba parola. In fine, nu conteaza, oricum blogspotul mi se pare mult mai friendly din toate punctele de vedere. Si acum sa revenim la ale noastre.

In ultima vreme ma uit toata ziua la Dr.House. Omul e genial, si nu ma refer aici numai la personajul lui medical. "Everybody lies." "It's a basic truth of the human condition that everybody lies. The only variable is about what." Si preferata mea: "Everybody does stupid things, it shouldn't cost them everything they want in life." Sunt total de acord cu treaba asta. De ce ar trebui sa ne coste atat de mult o greseala? Ca pana la urma...foarte rar se greseste intentionat. Deci greseala inseamna lucru rau facut fara intentie. Nu inseamna ca doare mai putin, dar macar faptul ca e fara intentie atenueaza cumva din gravitatea faptei. Chateaubriand spunea odata ca ”E bine să-ți pleci capul în pământ când ai greșit, dar nu e bine să-l lași acolo.” Mai ales daca aceeasi greseala implica doi oameni. Eu n-am ranit niciodata pe cineva cu intentia clara de a face rau. Dar s-a intamplat. Si-am plecat capul, dar nu l-am lasat acolo. Sunt multe circumstante care determina un om sa faca anumite lucruri care ar putea fi catalogate ca si greseli. Au existat anumite circumstante care m-au determinat sa fac niste lucruri, care s-au dovedit a fi greseli, mi le asum si le recunosc. Am mintit si am ranit fara sa vreau, pentru ca n-am gandit cum trebuie in momentele alea. Dar am gandit suficient cat sa nu transform greseala mare intr-una uriasa. Si pentru asta imi vine sa ma pup singura! Nu ma intelegeti gresit, nu vreau sa minimalizez greseala, sa incerc sa o fac mai mica decat este, dar incerc sa vad partea plina a paharului, pentru ca totul se putea transforma intr-un dezastru. Inca sunt indeajuns de cerebrala incat sa stiu sa ma opresc la timp daca ceva nu mi se pare in regula.
Acum e bine. Si sunt fericita.

4 comentarii:

  1. Cel mai mult conteaza sa sti sa iti asumi raspunderea faptelor tale si mai ales sa sti sa mergi mai departe oricat de greu ar fi.De gresit gresim toti...asta este scoala vietii cea mai importanta...Iar inceputul si sfarsitul uneori nu prea au importanta...atata timp cat nu este tragic.AAa si am uitat bine ai revenit si sper sa fie cat mai multe amprente lasate aici ;)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ma, greu nu-mi e, ca n-are de ce. Nu mi-e greu nici macar sa recunosc cand gresesc. Ca nu fac o drama din asta, ca altii, e alta treaba.
      O sa mai fie amprente, o sa mai fie, stai linistita.

      Ștergere
  2. mie imi pare foarte bine ca esti fericita! nu mai conteaza greselile astea mici si nesemnicative.

    RăspundețiȘtergere

Uimeşte-mă cu inteligenta ta!